Student støtte

HJÆLP dygtige unge sigøjnere, med at bryde den sociale og kulturelle arv.

Se, hvad 50 € om måneden kan udrette for en ung.

I  landsbyen Ilisesti har AKO støttet adskillige fattige sigøjnerfamilier – dels gennem AKO Mothercare, dels gennem støtte til kirkebyggeri, som blev færdig for flere år siden, dels støtte til brøndboringer, tøj, sko, husgeråd, møbler fra vores lager.

Kirkens medlemmer er overvejende sigøjnere fra nærområdet i Ilisesti og fra nabolandsbyer.

Børnene kæmper en hård kamp for at fastholde skolegang. Mange oplever mobning og ringeagt, baseret på deres etniske baggrund og fattigdom. En del børn ender derfor med at opgive skolen alt for tidligt.

LIGE NU er der 7 elever, som er klar og på vej til videregående skolegang i Suceava, 20 km derfra – og de er tilmeldt gymnasiet der for at erhverve studenter eksamen.

De er modige, de er dygtige, de er på vej til at bryde den sociale arv, ja, være ægte mønsterbrydere og foregangs-unge. En af deres store udfordringer er, at grundet hjemmets fattigdom, kan de ikke få madpakke med i skole og de har ikke penge til at købe madpakke (selv om køb er muligt.)

50 € om måneden vil det koste den enkelte elev at kunne købe mad til kl. 12, hvor der er spisepause i særligt lokale. (Her tillades ikke adgang for elever – uden mad i hånden)

Se det for dig:

  • Op kl. 06:30 – ingen/kun lidt mad.
  • Afgang til rutebil – ankomst 08:00 til skolen.
  • Kl. 12:00 Udelukket fra øvrige elever i spisepausen, – ingen mad – igen skolegang til
  • kl. 16:00 Hjemme ca.
  • kl. 17:30.  Får kun lidt mad hjemme om aftenen.

Kontakt os på Sekretariatet og bliv livlinen for en ung.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.